Wie kan er mee met de lage scores?

We hebben een enerverende ochtend golf achter de rug op Bernardus, waar de birdies als rijpe appelen uit de spreekwoordelijke boom vielen. De golfers die op donderdag hun openingsronde hadden afgewerkt kregen deze morgen ideale, zachte golfcondities voorgeschoteld en dat leverde mooie scores op.

Daardoor lukte het al gauw een aantal spelers om zich bij 18-holes leider Niall Kearney te voegen. Bijvoorbeeld Maximilian Kieffer, hij sloot zich aan bij de leiders van het klassement. De Duitser, die zijn eerste overwinning eerder dit jaar nog uit de vingers liet glippen, was zelfs de eerste golfer die in Cromvoirt de dubbele cijfers bereikte: -10. Ook Thomas Detry ging door waar hij gisteren gebleven was, maar niemand kwam zo goed uit de startblokken als David Drysdale. De Schotse routinier, eveneens uit op zijn eerste zege, ging namelijk ‘uit’ in 29 slagen (-7)!

Zo lijkt er vandaag, naast de cut, dus ook bovenaan al een eerste schifting in de maak te zijn. Kun je mee heb je alle kans in het weekend, lukt het je vandaag niet onder par te gaan sta je al op een aanzienlijke achterstand. Dat geldt uiteraard ook voor de Nederlanders. Daan Huizing (momenteel -4) en Mike Toorop (-1) zijn de landgenoten onder par die vanochtend al in actie kwamen en zij zijn op het moment van schrijven dan ook nog in de baan. De Nederlandse nummer 2 Wil Besseling gaat de cut helaas missen, Joost Luiten komt vanmiddag pas in actie. Dan gaan we ook Sven Maurits en Philip Bootsma weer aan het werk krijgen, gisteren de beste landgenoten.

Maar uiteindelijk staat deze uitverkochte tweede dag natuurlijk in het teken van de cut. Hoeveel Nederlanders kunnen we dit weekend ook nog bewonderen op Bernardus? Momenteel ligt de grens nog bij -1, maar de spelers op deze score kunnen zich nog zeker niet veilig wanen.

Meer Nieuws

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf

Koele kikker Perez wint Dutch Open 2022

Koele kikker Perez wint Dutch Open 2022

Morgen ongemeen spannende slotdag Dutch Open

Morgen ongemeen spannende slotdag Dutch Open