Broberg wil het afmaken, wat kan Van Driel nog?

De dag van de waarheid is aangebroken op Bernardus. De overwinning van het Dutch Open 2021 lijkt Kristoffer Broberg niet meer te kunnen ontgaan, maar hij moet het natuurlijk wel nog even afmaken. Achter de Zweed jaagt Darius van Driel op het podium.

Al twee dagen lang staat er geen maat op Broberg, die niet lijkt te kunnen missen op de heidebaan in Cromvoirt. Zijn oogst over 72 holes: één eagle, 23 birdies en slechts twee bogeys. Op -23 bedraagt zijn marge aan de top van het klassement acht slagen naar Marcus Helligkilde, eerder deze zomer al winnaar in Nederland op de Challenge Tour. Samen met de talentvolle Matthias Schmid hoopt hij zondag in de laatste flight nog iets van druk te kunnen zetten op Broberg.

Het moet wel heel gek lopen, wil de prijs voor beste Nederlander niet naar Darius van Driel (-12) gaan. In de schaduw van Broberg doet ook hij het namelijk al twee dagen erg goed. Wat heet, bij het ingaan van de slotronde doet de Zuid-Hollander nog volop mee om de ereplaatsen. Lukt dat, dan zou hij daarmee zijn European Tour-kaart voor volgend seizoen zo goed als zeker veiligstellen.

Terwijl de meeste prijzen nog gewonnen en verdeeld moeten worden, weten we al wie de Robbie van Erven Dorens Trofee vandaag in ontvangst zal nemen op de green van hole 18. Nordin van Tilburg was immers de enige amateur die de cut overleefde in het 101ste Dutch Open. Vanaf een score van -2 hoopt hij het winnen van deze beker nog wat extra glans te geven.

Meer Nieuws

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf

Koele kikker Perez wint Dutch Open 2022

Koele kikker Perez wint Dutch Open 2022

Morgen ongemeen spannende slotdag Dutch Open

Morgen ongemeen spannende slotdag Dutch Open