Aanhaken of afhaken op zaterdag

‘Moving day’ in het 101ste Dutch Open. Oftewel: wie gaat kansrijk naar de slotdag en wie haakt af? Dat is de vraag waar het vandaag allemaal om draait op de topbaan van Bernardus Golf, waar Nederland nog maar liefst negen ijzers in het vuur heeft.

Tot nu toe mochten de golffans, spelers én organisatie zich gelukkig prijzen met prachtige weersomstandigheden. Door mist moesten de starttijden op zaterdagochtend enkele uren opgeschoven worden, maar de verwachting is dat het zonnetje in de loop van de dag steeds meer doorkomt en de grote spelers bovenaan het leaderboard weer ideale condities voorgeschoteld krijgen.

Zet dit wellicht de deur open voor alweer een nieuw baanrecord in Cromvoirt? Dat werd op de openingsdag meteen op -7 gezet door een Deen en gisteren alweer aangescherpt door een andere Scandinaviër. Kristoffer Broberg had voor zijn tweede ronde slechts 64 slagen (-8) nodig en greep daarmee ook nog eens de leiding (-12). Zit er nog meer in op de heidebaan? En kan Broberg, in het verleden één keer winnaar op de European Tour, die koppositie vasthouden?  De achtervolgers liggen immers op de loer.

Joost Luiten en Wil Besseling haalden de cut niet. Sven Maurits stond er van het overgebleven negental halverwege het beste voor. Kan hij de ‘move’ maken naar de top van het klassement?

 

Meer Nieuws

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf

Dutch Open 2023 van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf