Beat the Pro Club Challenge

Beat the Pro Club Challenge:
Zaterdag 7 mei Goyer Golf & Country Club

 

Nog een paar weken en dan is het zo ver: het Dutch Open 2022. Ook dit jaar maakt Beat the Pro onderdeel uit van het toernooi. Hierbij nodigen wij spelers vanuit heel Nederland uit voor de Beat the Pro Club Challenge.

In aanloop naar het Dutch Open wordt een ‘Beat the Pro Club Challenge’ georganiseerd waar iedere golfer in Nederland voor in aanmerking komt. Golfclubs kunnen één of twee vertegenwoordigers afvaardigen om af te reizen naar Goyer Golf & Country Club om daar tegen een Golf Pro en kandidaten van andere clubs Beat the Pro te spelen. Naast de spelers die aangemeld worden om golfclubs te vertegenwoordigen, zijn er een gelimiteerd aantal plekken vrij voor individueel aangemelde spelers.

Door de golfclub aangemelde spelers worden direct geplaatst voor de Beat the Pro Club Challenge. Individueel aangemelde spelers worden op basis van een loting uitgenodigd. Alle spelers maken kans om op zaterdag 7 mei naar huis te gaan met een ticket voor Beat the Pro op het echte Dutch Open!

Wat is Beat the Pro?
Voor wie nog niet bekend is met Beat the Pro, hier nog een korte uitleg. Tijdens het Dutch Open wordt op één hole een Beat the Pro gehouden. Amateurs – aangemoedigd door vrienden en clubgenoten – krijgen op hole 8 (par-3) van Bernardus Golf in Cromvoirt één slag de kans om de tourspelers te ‘verslaan’. Wanneer de deelnemer aan Beat the Pro de bal dichter bij de hole slaat dan de toernooispelers in de flight, dan wint de amateur een leuke prijs en natuurlijk de eeuwige roem. Voor de tourspelers telt de hole gewoon mee voor hun toernooiscore. Dat maakt het concept – een aantal jaren terug bedacht en geïntroduceerd door het Dutch Open – uniek en zo mooi.

Hoe werkt de Beat The Pro Club Challenge?
Alle kandidaten + 1 (voor support) verzamelen zich op 7 mei op golfbaan Goyer Golf & Country Club. Het evenement vindt plaats tussen 10:30 en 14:00 uur. Speciaal voor deze dag wordt een hole omgetoverd tot de Beat the Pro hole. Versla je de pro? Dan bemachtig jij een ticket voor Beat the Pro op het echte Dutch Open 2022!

Als dank voor de inzet belonen wij de deelnemers met een gratis ticket voor het Dutch Open 2022.

Wat vragen wij nog meer?
Voor deelname aan Beat the Pro geldt een handicap vereiste van 18 of lager (m/v). Kinderen jonger dan 16 jaar vragen wij om een handicap die minimaal gelijk staat aan de leeftijd (bijv. 13 jaar oud = minimale handicap 13).

De Beat the Pro Club Challenge leggen we vast met onze cameraploeg. Onze toernooidirecteur Daan Slooter is aanwezig om de deelnemers te interviewen. Wie deelneemt geeft daarmee automatisch toestemming voor het gebruik van zijn beeltenis in de video’s. In de aanloop naar het Dutch Open zullen wij de video en delen van deze video op belanghebbende kanalen delen.

Hoe verder?
Golfclubs kunnen spelers aanmelden voor de Beat the Pro Club Challenge door direct contact op te nemen met Thomas ten Velden via thomas@tigsports.nl.

 

Individuele spelers vragen wij zichzelf aan te melden door naam, handicap, geslacht, geboortedatum en contactgegevens te delen via beatthepro@dutchopen2022.com.

Op naar een mooie Beat the Pro Club Challenge!

 

*Hoe bepaal je als golfclub welke speler af te vaardigen voor de Beat the Pro Club Challenge
Het is aan de club om te bepalen welke golfers meespelen met de Beat the Pro Club Challenge. Dit is bij voorkeur één senioren lid en één junioren lid. Een speler kan afgevaardigd worden op basis van eigen bepaalde selectie eisen. Bijvoorbeeld een clubkampioen, een jeugdkampioen, een bijzonder lid, de winnaar van een wedstrijd of neary, of een andere golfer die deze kans op een manier heeft verdiend.